TRENINKY

TRÉNINKY OD ZÁŘÍ:

úterý 1. září 2015

HORŠÍ ODEŠLI, LEPŠÍ ZŮSTALI

Asi si myslíte, že jsem se tím nadpisem zbláznil. Jste na omylu. Skutečně si to po tomto víkendu myslím. A co mě k tomu vede? To je velice jednoduché.
Začněme letní přípravou: Na letní přípravu mělo nastoupit celkem 14 hráčů.  Maximální účast na tréninku byla sedm hráčů (jednou), standardně nás chodilo okolo čtyřech. Byly i tréninky, kdy se dostavil jenom jeden. Omluvenky byly někdy opodstatněné, někdy k smíchu, někdy vůbec. Takže nabírání kondice, síly a trénink obratnosti byli opravdu plodné.
Nástupem na led jsem byl překvapen. Na první trénink nás přišlo 12. Druhý trénink už byl slabší, protože na stránkách sice byl rozpis, ale bohužel ve dvou odstavcích, což byl pro některé problém. Morálka na tréninku taky na úrovni: když trenér zapíská, tak někteří si musí ještě vystřelit a nejlépe dvakrát a to většinou do sítě nad bránou, proč to trefovat do brány, chtít po hráčích, aby po písknutí jeli IHNED k tabuli a hltali nové cvičení, to by jsme chtěli asi moc. Někteří stojí i šest metrů od trenéra, určitě při diskuzi probírají cvičení :-)
Poté všechny okolní přesvědčují, že to pochopily jinak. Občas se někdo bez omluvy nedostaví, ale to nevadí, vždyť i ČSLH  z nás dělá skutečně jenom kroužek a rybníkáře.
Hrajeme první přátelák. Soupeř dostává devítku. Trenéři  nechápou. Hlavní kouč se nemohl zúčastnit dalšího zápasu v Kralupech. Odjíždím s hráči sám.  Hrajeme sice s nováčkem LMD, ale posíleným hráči, kteří mají alespoň zkušenosti ze ŽL osmých tříd. A to je jiná úroveň. Navíc v Kralupech to před sezónou vzali za správný konec, očekával jsem nářez. POZOR, BENEŠOV VYHRÁL.
V neděli odjíždíme na dvoudenní turnaj do Soběslavi. (Milane díky za pozvání, byl opět výborný). První zápas s ligovými Českými Budějovicemi. Proti nám hráči se zkušenostmi ze ŽL a LMD. Zápas, který hrubě ovlivnila dvojice sudích ve prospěch ČB, končí 2:2. Nechápu. Druhý zápas s Linzem prohráváme v posledních sedmi minutách, Asi se na nás projevila výborná gulášovka a poté PRO (prso, rýže, omáčka). Třetí zápas s domácím Áčkem, nastupujeme na led, Mazoš a Vozy nastupují také, ale do auto a odjíždějí do nemocnice. Aleš nastupuje se sebezapřením, bolí ho koleno, moc ho přemlouvám, aby to alespoň odpaloval, nemám hráče. Díky Aleši. Do třetí třetiny nenastupuje Křivoš, má naraženou prd......., zadnici. Zbývá mi deset hráčů. Kdyby mi někdo před utkáním řekl, že prohrajeme jenom 4:0, okamžitě bych to bral. Druhý den se od vrchního dozvídám, že tento náš zápas byl asi nejlepší, co do té doby viděl. Potvrzuje mi to paní Kafková, která se od rodičů z ostatních týmů dozvídá, jaký hrajeme pěkný hokej (plný rychlosti, síly apod.). Nechápu. V neděli nastupujeme proti Č. Krumlovu. V týmu mají  jednoho hráče z EMD z ČB  asi pět z LMD z J. Hradce. Toto jsme nemohly prohrát. Bohužel prohráli. A proč? Protože jsme do brány nedali rozhoupaný pytel brambor. (Míro promiň). Celý víkend vštěpuji hráčům do hlavy, že nebudou sólovat, nebudou kličkovat a hlavně při přeplněném středním pásmu budeme nahazovat. Hráči nejsou schopni nahodit během turnaje jeden jediný puk. Neustále jim připomínám, že toto dělají a dělali všichni proti kterým jsme hráli.A posílám  je na extraligu mužů, aby se přesvědčili, že to tak opravdu je A pak se dozvím, že se v šatně dohodli, že toto dělat nebudou, protože to je blbost. Proč by to měli nahodit, když to potom za soupeřovou bránou budou muset znovu vybojovat. Dle logiky je to blbost. Ale to, že dostanou ránu na modrý a o puk přijdou, to již nechápou. ŠEDIVÍM. Do neděle jsem musel nasadit druhého brankáře do útoku, jinak nevím s kým bych to hrál. Mazoš a Vozy mimo, Aleš s kolenem nemůže, Křivoš se nepohybuje po naražené zadnici a přibývá Bláhys, který si stěžuje na naražená žebra. Hrajeme poslední zápas s domácí béčkem. Tým zdecimovaný zraněními, vysílením a především nedisciplinovaností prohrává. Každý si dělá na ledě co chce: než bych přihrál kamarádovi, tak se ze stoje snažím ukličkovat a objed  o 30 kilo těžšího a o půl metru většího protihráče, pak udělám kličku před modrou a pošlu kamaráda do ofsajdu a ještě mu vynadám. Opravdu zážitek. Někteří hráči dodnes neumí pravidla.
A ještě perličku z Kralup. Posílám čtyřku na oslabení, najednou se ozve z davu: já ještě nebyl a jde na led a hrát.
Pokud si myslíte, že tímto kritizuji svoje hráče, tak se mýlíte. Tímto jenom popisuji stav mužstva, které se neustále rozpadá, nechce ani moc trénovat a vlastně si dělá co chce a přesto hraje vyrovnané zápasy s mužstvy, které měli kolektivní a kvalitní letní přípravu, odjeli na soustředění, pravidelně a tvrdě trénují a pak hrají vyrovnaně s námi.
Hrozně se těším, až to naše kluky začne bavit, začnou tvrdě makat a poslouchat. Pak zákonitě musíme vyhrát republiku. A všichni ti, co od nás odešli budou  jen tiše závidět :-)
Prosím pěkně, toto není útok do vlastních řad, problémy si vyřešíme v šatně.
Tímto článkem chci upozornit na nesmysl zvaný LMD, LSD a LJ. A protože doufám, že si toto  přečte i nějaká dobrá duše, která to pošle i vedení mládežnického hokeje, aby i nahoře zjistili, že se soupeři z různých nesmyslných lig se dá hrát vyrovnaně bez disciplíny i tréninku. A to je průser, co?
Jinak pro účastníky EMD:  tři, možná čtyři kousky bych pro Vás měl,  a pro účastníky LMD (hlavně pro ty co nemají ani deset hráčů a furt se tam cpou), Vám dám ten zbytek, ale pod jednou podmínkou: že se to bude hrát u nás v Benešově, protože mi začínáme trénovat.
A pro moje Benešáky: S takovým to přístupem hrát vyrovnané zápasy? A co až začneme pořádně trénovat, jak jsme si slíbili, EXTRALIGO, TŘES SE. TI LEPŠÍ, TI ZŮSTALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TENTO VÍKEND PATŘIL BENEŠOVU.


5 komentářů:

PK řekl(a)...

Děláš si pr...,takže Prochor,Zderada,Kumpi,Srdak,Voky,Kachna,Slavča jsou horší než ty nýmandi kterým je za těžko přijít na dva trěninky v týdnu!!! Vážím si toho co pro Benešovský hokej děláš, nikdo jiný by to nedělal, ale probud se bez morálky hokej dělat nejde,bohužel ji máš v Benešovském dorostu jen ty a možná Vojta o kterém nevím kde skončil ale byla radost s ním pracovat.

Unknown řekl(a)...

:-) :-) :-) :-) :-)
Nač ta zloba Péťo, myslím, že si ten článek pochopil přesně :-) a přesně situaci popsal. rozdíl mezi těmi, co zůstali a těmi co jsi vyjmenoval je právě v tom, že jedni chtějí a jedni ne. A měli jsme na toto téma dlouhou diskuzi v Soběslavi. Víš, že mám rád černý humor a přesně tak to bylo pojato. protože s tímto ancáblem jsme o víkendu předvedli a dokázali, jaké jsou LIGY nesmysl.A pokud to vezmou za správný konec, tak i vy ostatní se třeste o místa :-) :-) není možné s takovým přístupem k tréninku odehrát takové zápasy. každý se cpe to kdejaké ligy, hrají ŽL po třídách a pak hrajou vyrovnaně s .... (nevím, jak to napsat), o víkendu padli veškeré tréninkové teorie Zachy, Hese, apod. A ten nadpis? Víš kolik lidí přiměl si to přečíst a začít o tom přemýšlet? Ten "zbytek světa", co v BN zbyl, má ohromný potenciál, ale chlapci musí začít chtít.:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

MJ řekl(a)...

Ahoj Petře, nedá mi to nereagovat na tvůj komentář. Myslím, že kluci, které nazýváš "nýmandy" za tebou celou dobu tvého působení v Benešově šli a věřili ti.
Nazývat je Nýmandy považuji za urážku a myslím, že si to nezaslouží. Ani bych se nedivil po přečtení tvého komentáře, že tě příště ani nepozdraví.....

Ještě k neustálým poznámkám na letní přípravu - narážky na neúčast žádám individuální! Jsou i tací, kteří sice měli neúčast na tvé, Honzo, letní přípravě, ale v žádném případě ji nezanedbali!!!!

Unknown řekl(a)...

Milý Martine, ona letní příprava není jenom o drilu, ale také o budování party. Nikdo nikdy nezakázal trénovat jinde, ale nějaká disciplína by měla být. Ono je hrozně těžké mít připravenou tréninkovou jednotku a na trénink ti přijdou čtyři,a ty víš, že jiní trénují jinde. Pak přijde další s tím, že pokud budou chodit tak málo dětí, jdou trénovat jinam. Jenom pokrčíš rameny, povolíš a neuděláš nic. A všichni si stěžujou, jak to stojí za ::: A přitom to je jenom o morálce, o tom, že je tu nějaká parta kluků, kteří chtějí něco hrát a vyhrát. Na zimák chodím hodně dlouho, skoro jako ty, a nejvíc mě dokáže nas...., když slyším, jak to jinde dělají lépe. Ale co my dohromady dokážeme udělat něco proto, aby se to zlepšilo, především po stránce přístupu. Jak by ti asi bylo, když přijdeš na trénink a účast je: můj mladej, já a trenér. Loni jsem za Vás bojoval, letos jsem to chtěl posunout dál, a výsledek? A poděkuj mladýmu za to, že i se zraněním, dokázal odehrát turnaj.

PK řekl(a)...

Ahoj Martine, omlouvám se všem klukům že jsem je nazval nýmandy. Moc by mě mrzelo kdyby mě Aleš nepozdravil, já ho vždy rád uvidím a samozřejmě pozdravím!!! Reagoval jsem podrážděně na ten nadpis kerý mě opravdu nadzvedl, ty kluci dřou 6 dní v týdnu 11 měsíců v roce už třetím rokem až na jednoho.Benešovský kluci jsou šikovný a vždy jsem jim věřil a rád jsem s nima pracoval a mám je rád!!! JEŠTĚ JEDNOU SE VÁM KLUCI OMLOUVÁM A Přeju hodně sportovních úspěchů a rád se na vás příjdu podívat.Petr Kumpošt